Letní borůvkové menu v Chateau Ctěnice

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy a restaurace Rendlík, která se nachází uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách, nabídnou svým hostům v období od 5. do 31. července speciální letní borůvkové menu plné jedinečných pokrmů připravených z borůvek. Toto menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude v obou restauracích k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin. Obě restaurace jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS.

„Borůvky, dlouho jsem přemýšlel, čím naše hosty zaujmout a co jim nabídnout za atraktivní kombinaci letních chutí…a ejhle, nápad byl na světě, BORŮVKY. Nejenom, že jsou superpotravinou a mají vynikající chuť, ale jsou také velkým přínosem pro zdraví. Toto drobné ovoce obsahuje velké množství velmi cenných látek, díky nimž se jedná o elixír na řadu problémů. Jsem přesvědčen, že se nám podařilo připravit skvělé letní menu a věřím, že si hosté odnesou jedinečný zážitek, nejenom z jídla, ale i z celkové návštěvy našich restaurací,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Nová venkovní terasa, která je od června v provozu, umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

V restauraci Rendlík, která jesoučástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov),  se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení,  klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.

Borůvky v české kuchyni

Sběr borůvek má v České republice dlouhou tradici, která sahá až do doby, kdy se lidé začali více zajímat o lesní plody a jejich využití. Borůvky, tyto malé modré poklady, jsou v našich lesích sbírány již po staletí. Nejvhodnější období pro sběr borůvek je obvykle červenec a srpen, kdy jsou plody nejzralejší a nejchutnější. V české kuchyni mají borůvky významné místo a jsou využívány v mnoha tradičních receptech. Od borůvkových knedlíků a koláčů, přes muffiny, až po marmelády a omáčky. Borůvky jsou také součástí mnoha sladkých pokrmů, jako jsou palačinky, buchty a dorty. Nejenže jsou chutné, ale také obsahují mnoho prospěšných látek pro naše zdraví.

Podobné příspěvky