Láska na talíři – valentýnské menu v PYTLOUN RESTAURANTS

Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou své hosty na speciální valentýnské menu. Od 10. do 28. února (ve Zlatém kohoutovi od 14. do 16. února) si návštěvníci mohou vychutnat jedinečné kulinářské zážitky. Menu v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice a Rendlík sestavil se svými týmy zkušený šéfkuchař Denis Wágner a valentýnské menu v restauraci Zlatý kohout v ikonickém libereckém hotelu Imperial připravil šéfkuchař Jan Martínek.



„Naše valentýnské menu vykouzlené láskou na Talíři je oslavou čerstvých surovin, kreativních chutí a pečlivě vyvážených textur. Každý chod je inspirován láskou k jídlu a touhou nabídnout hostům nezapomenutelný kulinářský zážitek,“ říká k valentýnskému menu restaurace Talíř šéfkuchař Denis Wágner. „Věříme, že si hosté vychutnají každou část tohoto pětichodového degustačního menu, které je zavede na cestu plnou nových chutí a vůní.“
„Třešničkou na dortu romantického valentýnského oběda či večeře v Talíři se pak zcela jistě stane zážitek v podobě privátního pronájmu našich vyhřívaných průhledných iglú v Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS, a dodává: „Představte si, jak sedíte se svou láskou zabaleni do hebkých kožešin, zatímco před vámi se rozprostírá dechberoucí 360° panorama Prahy. V teple útulného iglú můžete pozorovat třpytivá světla města, siluetu majestátního Pražského hradu a kouzlo romantické Františkánské zahrady a rušného Václavského náměstí. Zkušení barmani vám k tomu namíchají horký drink pro zahřátí, osvěžující koktejl, nebo sklenku vína či Prosecca.“
Denis Wágner je přesvědčen, že jídlo není jen o ingrediencích, ale především o emocích. „Ve Ctěnicích chceme naše hosty rozmazlit harmonickými chutěmi, které se propojují v dokonalé rovnováze – stejně jako ty nejkrásnější příběhy. Ať už si vychutnají předkrm, hlavní chod nebo sladký dezert, každé sousto bude vyjádřením lásky k jídlu i k nim samotným.“
V restauraci Rendlík připravili menu, které odráží jemnost i vášeň a dokonale souzní s krásou zimní přírody. Každý chod je navržen tak, aby přinesl jedinečný gastronomický zážitek – od lahodného předkrmu, přes vyvážený hlavní chod až po sladkou tečku na závěr. „Naším cílem je, aby se hosté nechali unést chutěmi, které oslavují lásku a kouzlo romantických okamžiků,“ dodává Denis Wágner.
Valentýnské menu restaurace Zlatý kohout popisuje i šéfkuchař Jan Martínek: „Pro tento výjimečný a slavnostní den jsme pro naše hosty připravili čtyřchodové menu, které bude dokonalým doprovodem nezapomenutelných chvil. V menu jsme pečlivě sestavili kombinace jemných chutí a elegantních ingrediencí, které nejen pohladí chuťové buňky našich hostů, ale zároveň zahřejí jejich srdce.“
Restauraci Talíř, která se nachází v srdci Prahy, přímo na Václavském náměstí, vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Menu spojuje tradiční českou kuchyni s moderními mezinárodními vlivy a v unikátním designovém prostředí si tak můžete vychutnat širokou škálu pokrmů, od klasických českých jídel až po inovativní mezinárodní speciality. O design interiéru se postaralo renomované designové studio Vrtiška & Žák. Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí restaurace je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají do 11:00 snídaně „all you can eat“. Od čtvrtka do soboty od 22:00 do 1:00 se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJs vystoupení a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.
Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Venkovní terasa umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.
V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.
Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.
zdroj a foto: TZ