|

Houbové hody v restauracích Chateau Ctěnice a Rendlík

Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy a restaurace Rendlík, která se nachází uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách, nabídnou svým hostům v období od 3. do 30. září speciální houbové menu plné jedinečných pokrmů připravených z pokladu našich lesů. Houbové menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude v obou restauracích k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin. Obě restaurace jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS.

„Jako šéfkuchař jsem měl vždy v úctě dary přírody, které nám přinášejí bohatství chutí, vůní a zážitků. Houby, s jejich nesčetnými variacemi a jemnými nuancemi, jsou pro mě inspirací k vytváření pokrmů, které oslavují jejich jedinečnost a krásu. Po celé září zvu hosty našich restaurací Chateau Ctěnice a Rendlík na cestu, kde se spojí tradiční recepty s moderními kulinářskými technikami, abychom společně objevili nové možnosti těchto přírodních skvostů. Každý chod byl pečlivě navržen tak, aby vyzdvihl chuťové vlastnosti různých druhů hub, a zároveň aby poskytl zážitek, který je nejen lahodný, ale i nezapomenutelný. Přeji našim hostům příjemný gastronomický zážitek a doufám, že si houbové menu vychutnají s radostí a nadšením, které jsme do jeho přípravy vložili,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Nová venkovní terasa, která je od června v provozu, umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

V restauraci Rendlík, která jesoučástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov),  se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení,  klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.

Houby v české kuchyni
Houby hrají v české kuchyni významnou roli a jsou oblíbenou surovinou v mnoha tradičních pokrmech. Češi jsou vášniví houbaři a sběr hub je pro mnohé nejen koníčkem, ale i rodinnou tradicí. Houby se používají v polévkách, omáčkách, smaženicích a různých druzích gulášů. Mezi nejoblíbenější druhy patří hřiby, lišky a bedly. Typickým pokrmem je například houbová polévka nebo smažené bedly. Houby dodávají jídlům specifickou chuť a vůni, a díky své všestrannosti jsou nepostradatelnou součástí české kuchyně.

Vybraní dodavatelé restaurací Chateau Ctěnice a Rendlík:

Houby od Holoubek & pravnuci
Společnost Holoubek & pravnuci s.r.o se již 20 let specializuje na obchod s veškerými jedlými houbami (lesními i pěstovanými) a lesními plody. V současnosti se společnost profiluje jako specializovaný velkoobchod a zpracovatel s veškerými jedlými houbami a lesními plody. Díky šířce i hloubce nabídky patří na první místo v oboru. V současné nabídce naleznete: veškeré čerstvé pěstované houby, širokou nabídku mražených hub lesní/pěstované, kompletní sortiment sušených hub (především Šumava a EU), lanýžový program, konzervované brusinky, borůvky, jeřabiny atd.

Holštýnský skot
Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kvalitního a zároveň dostupného masa, které bez váhání jíme my sami, a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám našim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvědčeni o tom, že prodáváme to, čemu sami věříme a s čím máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska, kde nám náš dodavatel i výrobce deklaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.

Zvěřina Petron od českých myslivců
Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky, které se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České republice. Na trh se zvěřina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.

Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky – od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Destiláty Roviny
slovo majitele Petra Skopala
V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chuti. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.

Gin Dlabka
slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi
Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše, než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.

Restaurace Chateau Ctěnice
Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)
Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook
Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu

Restaurace Rendlík
Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)
Restaurace Rendlík | Místo | Facebook

O společnosti PYTLOUN RESTAURANTS
Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN RESTAURANTS kladou velký důraz na čerstvé suroviny od místních farmářů. Spolupráce s místními dodavateli zajišťuje kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny pro připravované pokrmy. Skupina také podporuje udržitelné zemědělství a ekologické postupy, které přispívají k ochraně životního prostředí a podpoře lokálních komunit. Všechny restaurace se snaží využívat sezónní ingredience podle dostupnosti a nabídky od místních partnerů, což jim umožňuje připravovat pokrmy plné chuti a kvality.
www.pytloun-restaurants.cz

O společnosti PYTLOUN HOTELS
PYTLOUN HOTELS patří k ceněným českým hotelovým značkám, která v současné době provozuje celkem čtrnáct designových i tradičních hotelů a šest restaurací, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperial, dva horské hotely v Harrachově v Krkonoších a v Krušných horách, a čtyři hotely v Praze, jeden v srdci hlavního města na Václavském náměstí, dva hotely na pražské Kampě (Pytloun Kampa Garden Hotel Prague a Pytloun Old Armoury Hotel Prague) a čtvrtý v zámeckém areálu Ctěnice v místní části Vinoř na severovýchodním okraji Prahy.  Díky důsledné diverzifikaci portfolia nabízí ubytování pro všechny typy hostů. Každý hotel sítě PYTLOUN HOTELS má svou vlastní osobitost a styl. Všechny ale sdílejí stejný závazek poskytovat hostům vynikající služby, moderní vybavení a výjimečný zážitek z pobytu.
www.pytloun-hotels.cz

Podobné příspěvky